FORMARE PROFESIONALĂ
Formarea personalului didactic pentru implementarea activităților din cadrul programului pilot.
INTERVENȚII
FORMARE CADRE DIDACTICE
Proiectare curriculară: cadrele didactice vor dobândi competențe avansate în proiectarea și revizuire curriculară, adaptându-se astfel la cerințele moderne de educație și la nevoile elevilor.
FORMARE CADRE DIDACTICE
Consiliere și orientare școlară: cadrele didactice formate în cadrul proiectului vor putea preda Consilierea și orientarea și vor fi pregătiți pentru a oferi suport elevilor în alegerea carierei și dezvoltarea personală.
FORMARE CADRE DIDACTICE
Aplicarea testelor standardizate: introducerea testelor standardizate va permite o evaluare mai obiectivă și precisă a performanțelor elevilor, facilitând intervenții educaționale timpurii și personalizate.
ELEMENTE DE NOUTATE
Amenajarea unui spațiu non-formal adaptat pentru diverse tipuri de activități, fie că este vorba de consiliere individuală, de grup, workshopuri sau sesiuni de orientare.
Sesiuni de informare/workshop-uri pentru părinți, în cadrul cărora vor fi oferite oferind sfaturi și resurse pentru sprijinirea copiilor în alegerea parcursului educațional (VIII, XII) sau a locului de muncă potrivit (XII).
Consiliere școlară și profesională individualizată, pe baza testelor de aptitudini aplicate elevilor încă de la începutul unui ciclu școlar, de către experți (psihologi, consilieri școlari/în carieră), angajați în baza unui contract pe perioadă determinată.
GRUP ȚINTĂ
CADRE DIDACTICE
20 cadre didactice vor participa la un program de formare (30 de ore) care va viza formarea competențelor de proiectare curriculară.
CADRE DIDACTICE
20 cadre didactice vor participa la un program de formare (30 de ore) care va viza dezvoltarea competențelor de predare a Consilierii și orientării școlare.
CADRE DIDACTICE
20 cadre didactice vor participa la programe de formare (30 de ore) care vor viza consiliere și orientare școlară.
STRUCTURA PROGRAMELOR
Proiectare curriculară
40 de ore, dintre care 24 de ore pentru sesiuni formare față în față (2 sesiuni x 12 ore de formare) și 16 ore pentru sarcini de lucru individual (8 sarcini x 2 ore).
Consiliere și orientare
40 de ore, dintre care 24 de ore pentru sesiuni formare față în față (2 sesiuni x 12 ore de formare) și 16 ore pentru sarcini de lucru individual (8 sarcini x 2 ore).
Testare standardizată
30 de ore, dintre care 20 de ore pentru sesiuni formare față în față (2 sesiuni x 10 ore de formare) și 10 ore pentru sarcini de muncă individuală (4 sarcini x 2.5 ore).
PARTENERI
Sesiuni de formare cadre didactice
What is SCOALA VIITORULUI - PILOT PROGRAM?
SCOALA VIITORULUI - PILOT PROGRAM modernizes educational curriculums, integrates innovative teaching methods, and supports continuous teacher training in Tulcea, Romania.
How does the curriculum modernization benefit students?
Where is SCOALA VIITORULUI - PILOT PROGRAM located?
The pilot project is being implemented at Henri Coandă Technological High School in Tulcea, Romania, serving as a hub for educational advancement and curriculum development initiatives.
Transform Education in Tulcea
Discover innovative strategies with SCAOALA VIITORULUI's pilot program to elevate your curriculum. Tailored solutions for the modern classroom await.